· 

Els negocis en franquícia han deixat enrere la crisi

Els franquiciadors en la pràctica totalitat dels sectors han deixat enrere la crisi amb un tancament d'any 2017 prometedor i unes previsions per al 2018 molt eloqüents.

La seguretat que transmet un franquiciador amb més de vint o trenta anys en el seu sector i amb una cadena de botigues d'entre 50 i 100 franquícies no pot més que inspirar confiança i garanties d'èxit.

A menys que estiguem disposats a apostar per un negoci en solitari en el qual durant els cinc primers anys en què tot seran improvisacions, inversions i consolidació del negoci a condició de no entrar en el grup dels fracassos dels dos primers anys i que ronda el 60%.

Emprendre en franquícia segueix liderant la parcel·la d'èxit amb només un 30% d'abandonaments o fracassos de la mà de franquiciadors amb menys de cinc anys en el mercat i una xarxa de franquícies inferior a 30 el que fa pressuposar falta d'experiència i poca consolidació.